Nieuws

Kerstconcert 2018.

concert 4

Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps Verbindingsdienst m.m.v. Luchtmacht Mannenkoor

Op zaterdag 22 december 2018 zal het VMTKV een tweetal Kerstconcerten uitvoeren met de medewerking van het Luchtmacht Mannenkoor in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 in Ermelo.

Deze muzikale samenwerking van twee muziekgezelschappen uit twee Krijgsmachtdelen onderstreept de nauwe samenwerking van hen die zich inzetten voor vrede, veiligheid en democratie, in de verschillende missiegebieden in de wereld.

Het is een blijk van erkenning en waardering voor alle veteranen sinds de 2e Wereld Oorlog, maar ook van herinneren en gedenken. Bezoekers kunnen een kerstwens sturen naar de mannen en vrouwen in deze missiegebieden.

Kerst is het ultieme feest van vrede en alle genoemde elementen komen door een uitgebalanceerde muziekkeuze aan de orde.

Deze muziekkeuze zal ook de specifieke kenmerken van zowel VMTKV als het LMK onderstrepen.

Tijden.

Matinee van 15.00 – 17.30 uur

Avondconcert 20.00 – 22.30 uur

Toegangskaarten.

Toegangskaarten á € 7,50 /p.p. zijn vanaf 20 september 2018 te bestellen via

https://www.ticketkantoor.nl/shop/vmtkvkerstmiddag

https://www.ticketkantoor.nl/shop/vmtkvkerstavond

Voor veteranen en hun partner geldt een gereduceerd tarief van 50% in combinatie van een geldige veteranenpas bij de toegang.

 

VMTKV is sinds 20 jaar het reünieorkest van het Wapen van de Verbindingsdienst en waaraan in 2018 de formele status van militair orkest is toegekend. Het orkest heeft de Generaal Winkelmankazerne in Harskamp als thuisbasis.

Het orkest bestaat uit 53 mannen en vrouwen in harmoniebezetting en staat onder leiding van dirigent Gerard van Schaik. De tamboers staan onder leiding van Peter Semmeling.

De leden zijn nog actief als militair, veteraan of oud-militair of hebben anderszins een link met defensie.

Het is een zgn “marcherend orkest” met traditionele militaire mars- en tamboermuziek, maar kan ook zeer goed uit de voeten met mooie (klassieke) werken in een concertbezetting.

Het orkest is bij veel defensie gerelateerde evenementen aanwezig, zowel in binnen- als buitenland.

De muzikale kroon op dit orkest is het behalen van de gouden medaille op het Open European Championship in 2018.

concert1

concert 2

Het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) werd op 1 september 1980 heropgericht. Vanaf deze datum vertegenwoordigt het koor - zo nodig - de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Met veel enthousiasme en inzet vervult zij deze taak.
Hiernaast geeft het koor zelf concerten en verleent desgevraagd haar medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties.

Het koor staat onder leiding van Rienus Oude Kempers.

De wapenspreuk van de Koninklijke Luchtmacht ‘Parvus Numero - Magnus Merito (Klein in aantal -Groot in daden) heeft het  nu 67 leden tellende koor ook tot zijn devies gemaakt. Het repertoire is zeer veelzijdig, muziek van oude en moderne componisten, religieus, serieus en lichtvoetig. Nederlandse-, Franse-, en Duitse composities maken er deel van uit. Maar ook Italiaanse-, Engelse- en Russische composities en niet te vergeten Amerikaanse negro-spirituals.

De leden van het LMK zijn (gewezen) mannelijke militairen van alle krijgsmachtdelen, maar zij hebben allen affiniteit met de Koninklijke Luchtmacht. Er wordt dan ook in het uniform van de KLu opgetreden. Zij komen uit het gehele land - een tweetal zelfs uit Duitsland - en kwamen voorheen naar de bakermat van het koor de voormalige Vliegbasis Soesterberg. De vliegbasis werd echter opgeheven. Er werd uitgeweken naar andere locaties in de regio Soesterberg. Uiteindelijk werd op de Vliegbasis Deelen, op het Vrijland, aan de Koningsweg te Arnhem een nieuwe oefenlocatie gevonden.

concert 3

 

 

 

Uitvaart informatie Adjudant Erik Kamphorst

 

'When you're walking your last mile, don't forget to smile'

-Herman Brood-

 

Erik KamphorstUitvaart informatie Erik Kamphorst,

Erik is thuis. Wil je hem een laatste groet brengen dan kan dat op dinsdag 6 en woensdag 7 februari tussen 14.00 en 15.00 uur Fluitekruid 9, 3892 AE te Zeewolde.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 10 februari om 11.00 uur in RSG Levant, Horsterweg 192 in Zeewolde. Uiterlijk 10.45 uur dient u aanwezig te zijn.

Aansluitend begeleiden we Erik naar de begraafplaats in Zeewolde, Dasselaarweg 26.

Na afloop is er een "derde helft", echter hiervoor dient u een persoonlijke uitnodiging te hebben ontvangen.

(Tekst van familie Kamphorst)Tenue militairen;
GLT, groot modeldecoratie & witte handschoenen!

Het bericht moet door!

 

In Memoriam Majoor Maarten Veenstra

In Memoriam Majoor Maarten Veenstra.

 

Geschokt en met verdriet hebben wij het bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van onze collega Maarten Veenstra door een noodlottig ongeval.

Maarten was sinds februari 2016 commandant van de Ccie, 101 CISBat. Hij was een militair in hart en nieren. Hij zal herinnerd worden als een zeer sportief, loyaal, gedreven en gerespecteerd mens, niet alleen binnen 101 CISBat en het gehele regiment Verbindingstroepen, maar ook daarbuiten.

We zullen hem enorm missen en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten. We wensen hen sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Op de Generaal-Majoor Kootkazerne is een condoleance ruimte ingericht in geb 522 bij de Ccie.

De uitvaart vindt plaats op maandag 27 november in de Bronckhorst Hoeve te Brummen. Er is beperkte ruimte tijdens de dienst. Afscheid nemen is mogelijk op vrijdag 24 november van 19.00-21.00 en zaterdag 25 november van 14.00-16.00 op het huisadres. Na de dienst op maandag 27 november is er van 14.00-16.00 ook mogelijkheid om van Maarten afscheid te nemen

.