De Historische Collectie Verbindingsdienst komt voort uit het Museum Verbindingsdienst, opgericht in Ede op 18 februari 1969. De expositie was boven de wacht op de Elias Beeckmankazerne gesitueerd. Iedere dienstplichtige soldaat die zijn vrij vervoer kwam ophalen, liep op weg naar de uitgang langs de expositie. Ruim tien jaar later verhuisde de verzameling naar een eigen gebouw op dezelfde kazerne. Er waren veel actieve vrijwilligers en de collectie groeide gestaag. In 2006 hoorde men dat de Edese kazernes dicht zouden gaan en dat dus ook het drukbezochte en inmiddels ‘geregistreerd’ museum, toen inmiddels gehuisvest in drie gebouwen, moest verhuizen. Maar waarheen?

Aangezien het Regiment Verbindingstroepen en de School Verbindingsdienst zouden verhuizen naar Amersfoort werd besloten ook de Historische Collectie Verbindingsdienst hier te huisvesten.

In juni 2009 sloot het museum in Ede de deuren voor het publiek en werd begonnen met het inpakken. Al het materiaal werd opgeslagen in een verwarmde loods in Soesterberg.

Als gevolg van het museaal beleid van Defensie is het museum een “Historische Collectie” geworden.

In november 2012 is besloten de Historische Collectie Verbindingsdienst te huisvesten in de grote hal van gebouw C op de Bernhardkazerne, toen nog in gebruik bij het Museum Cavalerie.

Lees meer over de  Geschiedenis Hc Vbdd of Download de Flyer hier