Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps

Soldaten van vroeger stonden op wanneer de reveille werd geblazen, marcheerden op marsmuziek en gingen slapen nadat de taptoe werd geblazen. Tegenwoordig behoort de militaire muziek tot de vele tradities binnen de Krijgsmacht. Geen ceremonie is compleet zonder de live-muziek van een van de militaire muziekkorpsen.

Ons Regiment voelt zich rijk met een eigen vrijwillig muziek- en tamboerkorps van zowel burger-muzikanten, actief dienende als post-actieve militairen . In de huidige vorm bestaat het korps sinds 30 september 1998, maar het vindt zijn wortels in het harmonieorkest Korps Genietroepen dat al in mei 1888 de eerste uitvoering gaf.

Er wordt wekelijks gerepeteerd op de woensdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur in gebouw 129 op de Generaal Winkelmankazerne te Harskamp. Speel je ook een instrument en wil je graag deel uitmaken van ons orkest VMTKV, meld je dan aan via info@vmtkv.nl

We zijn op zoek naar tamboers, percussionisten en muzikanten die instrumenten bespelen welke passen in een harmonieorkest. Het orkest treedt marcherend op maar het komt ook voor dat we concert-matig optreden. Je moet het maar kunnen!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.